Nove trgovine in prenove

Vedno si prizadevamo razširiti mrežo trgovin in prenoviti obstoječe trgovine, da bi zadovoljili potrebe naših kupcev in jim omogočili še boljše nakupovalne izkušnje.

Prenove obstoječih trgovin

SLOVENSKE KONJICE

V četrtek 14.4.2022 smo odprli našo prenovljeno trgovino v Slovenskih Konjicah. Trgovina je opremljena po najnovejšem konceptu Lidlovih trgovin, prav tako smo povečali prodajni prostor in modernizirali celotni izgled objekta. Končni cilj je našim kupcem nuditi bolj raznoliko ponudbo izdelkov, dodatne kapacitete v prodajnem prostoru in več poudarka na lastni blagovni znamki.

 

Arja vas

Logistični center

Naš nov logistični center, ki je zaživel jeseni 2019, je eden največjih in najsodobnejših logističnih centrov v Sloveniji in je bil načrtovan z mislijo na okolje. Nahaja se v osrčju Slovenije, zaradi česar omogoča kratke prometne poti in nizek odtis toplogrednih plinov, hkrati pa predstavlja okolju prijazno delovno mesto za približno 200 zaposlenih. Nov objekt stoji na več kot 13 hektarjih zemljišča in meri več kot 57 tisoč kvadratnih metrov, investicija v izgradnjo pa je znašala 70 milijonov evrov. V logističnem centru je 38 tisoč paletnih mest, ima 100 nakladalnih ramp, na njegovi strehi pa je 250 svetlobnikov, s katerimi bomo zagotovili čim več naravne svetlobe in s tem zmanjšali porabo energije osvetlitve.

Z logističnim centrom Arja vas, ki je spomladi leta 2020 prejel tudi mednarodno priznan zlati certifikat LEED s področja trajnostne gradnje in delovanja, pa so se Lidlu Slovenija odprle možnosti za samostojno oskrbovanje svojih trgovin. LEED je eden najbolj prepoznavnih mednarodnih okoljskih certifikatov trajnostne gradnje in delovanja, Lidl pa je največ točk prejel v kategorijah učinkovita poraba vode, energija in ozračje ter inovativnost in sodelovanje z lokalno skupnostjo.