Širitev naše mrežeNove trgovine

Vedno si prizadevamo razširiti mrežo trgovin, da bi zadovoljili potrebe naših kupcev.

Prenove obstoječe mrežeObstoječe trgovine

Verjamemo, da s prenovami naših trgovin omogočamo kupcem še boljše nakupovalne izkušnje.

RAVNE NA KOROŠKEM

Lidlova trgovina v Ravnah na Koroškem bo od 5. julija dalje zaprta zaradi prenove. Predvidena je gradnja prizidka z novo pekarno in zamrzovalnim prostorom, povečanje prodajnega prostora in vetrolova. V notranjosti poslovalnice bomo zamenjali keramiko, luči, strop in slikopleskarski obdelali vse stene. Parkirišče bomo v celoti obnovili, vgradili hitre elektro polnilnice in zasadili drevesa.

Logistični centerArja vas

Naš nov logistični center, ki je zaživel jeseni 2019, je eden največjih in najsodobnejših logističnih centrov v Sloveniji in je bil načrtovan z mislijo na okolje. Nahaja se v osrčju Slovenije, zaradi česar omogoča kratke prometne poti in nizek odtis toplogrednih plinov, hkrati pa predstavlja okolju prijazno delovno mesto za približno 200 zaposlenih. Nov objekt stoji na več kot 13 hektarjih zemljišča in meri več kot 57 tisoč kvadratnih metrov, investicija v izgradnjo pa je znašala 70 milijonov evrov. V logističnem centru je 38 tisoč paletnih mest, ima 100 nakladalnih ramp, na njegovi strehi pa je 250 svetlobnikov, s katerimi bomo zagotovili čim več naravne svetlobe in s tem zmanjšali porabo energije osvetlitve.

Z logističnim centrom Arja vas, ki je spomladi leta 2020 prejel tudi mednarodno priznan zlati certifikat LEED s področja trajnostne gradnje in delovanja, pa so se Lidlu Slovenija odprle možnosti za samostojno oskrbovanje svojih trgovin. LEED je eden najbolj prepoznavnih mednarodnih okoljskih certifikatov trajnostne gradnje in delovanja, Lidl pa je največ točk prejel v kategorijah učinkovita poraba vode, energija in ozračje ter inovativnost in sodelovanje z lokalno skupnostjo.